Datum registrace: 27. 01. 2011
irena66
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
Stob skupiny
irena66
Jak psát blog?PLANTEIN - zeleninové banány
05. 03. 2011
Dnes jsem v obchodě narazila na velmi podivné banány.
Na ceduli bylo napsáno, že se jedná o PLANTEIN - zeleninový banán. Rozhodla jsem se tedy tuto podivnou zeleninu vyzkoušet a dva kousky zakoupila.
Na internetu jsem našla ale pouze dva recepty.
Ten první, podle kterého se měly „banány“ smažit na větším množství oleje jsem zavrhla hned, protože můj organismus by určitě takovou „pochoutku“ neocenil ;-)
Ten druhý vypadá trochu líp:
Plantain kaše jako příloha
2 banány "plantain" (zelené ižluté) oloupané a podélně rozkrojené, 1/2 šálku mléka(nejlépe nízkotučného), 5 lžic margarínu, sůl, pepř, 6 šálků vody
Banány dejte do pánve, zalijte vodou a pod poklicí vařte na středním plameni 45 minut, dokud nezměknou.
Vodu slijte a banány rozmixujte s mlékem, margarínem, solí a pepřem.Podávejte jako přílohu k masu. Margarin ani máslo nemusím, tak to vyzkouším bez této suroviny.
Nenašla jsem k nim kalorické hodnoty, tak je zadám jako banán a ovoce, ale když už jsou doma,tak je zítra vyzkouším ... přílohy pro jistotu vyrobím dvě...;-)
Zítra napíšu, jak vaření dopadlo:-)
Máte někdo s těmito zeleninovými „banány“ zkušenost, nebo z nich vyrábíte něco jiného?
Jestli ano, budu vděčná za recepty na jejich přípravu :-)Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Vaření jsem se tak nějak neúčastnila: než jsem v neděli vstala, tak byla kaše uvařená :-D
Podle receptu byly planteins jen uvařené ve vodě, rozmačkané s mlékem a osolené. Měli jsme koupené zelené. Ty žluté jsou prý nasládlé i když se uvaří a osolí.
Vzhledově je kaše tmavší než ta bramborová, hustější, bez chuti a bez zápachu - neutrální. Dala jsem si ji na oběd i k večeři a měla jsem pocit, že hodně zasytí. Jestli jsem to dobře přepočítala, tak na 100g mají jen 32 sacharidů.
Mrzí mě, že jsem nevyzkoušela „kolečkový“ stav po uvaření, ale rozvařené prý nebyly. Určitě by se s tím dalo různě experimentovat, ochucovat dle libosti a po uvaření je přidávat do nějakých masových směsí.
Údaje dostupné v pidi tabulce v angličtině na http://www.grabemsnacks.com/what-is-a-plantain.html#ni
irena66
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?